НОВИНИ

Історія успіху. Бізнес в Польщі!



Роман Шевченко приїхав з братом Сергієм у Краків з Дніпропетровська з невеликою сумою грошей, але з великою мрією – збудувати свій бізнес в Польщі. Підтримка друзів – поляків і вміння робити неперевершені кулінарні шедеври наблизила хлопців до заповітної  мрії і зараз у їхній  кондитерській багато вдячних клієнтів. Польща зустріла  братів чудесно.

« Не було і дня,  щоб я не захоплювався Польщею. Я навіть почав вивчати її історію» - зізнався Роман

Але не завжди кулінарія у Романа була на першому місці. Навчаючись на інженера – механіка  і технік а – електрика,  робота на кухні стала додатковим джерелом доходів. Але як недивно перші спроби  розчарував хлопця.  Правдивий досвід Роман зміг почерпнути лише в Америці.

«У дорозі за мрією я багато подорожував, працював у різних закладах поваром  і кондитером . Побачив, як живуть люди в інших країнах і зрозумів, те що в Україні вважається стандартом в інших країнах не стандарт, а те, що люди вважають фундаментом, насправді може бути традиція однієї країни. Наприклад в Польщі двері відкриваються в середину, а в Україні навпаки. І в нас по техніці безпеки - це основа.» - наголосив Роман

До життя молодий кондитер підходить з глибокою філософією:

«Найважливіше в житті -  знайти себе і своє призначення до 30-40-70-80 років. В іншому випадку ми марнуємо своє життя, проживши як рослина, біологічна істота  до глибокої старості» - зазначив він.

Варто зауважити, що у  Романа були неодноразові спроби знайти себе у різних професійних напрямках, які доволі часто непоєднювались між собою, але це не стало завадою на шляху до успіху .

«Я мріяв навчитись танцювати «бачату» і записався на танці в грудні 2014 року. Крім групових занять я багато займався по індивідуальній програмі. І вже в лютому здобув ІІ місце на всеукраїнському танцювальному конкурсі, а в літку  2015 року я випадково став учасником танцювального конкурсу в м. Іллічовськ під Одесою, де наша пара здобула І місце.» - розповів Роман.

Кулінарний шлях в Україні один з братів  розпочав зі спеціалізованої школи, де передавали кулінарні навички молодому поколінню. З часом всім відома ситуація в Україні гостро позначилась на бізнесі хлопців.

« Те що відбувається з цінами та зарплатами в Україні - дуже відчувається. Я вирішив будувати стежку в Європу, бо моє кольорове майбутнє поволі набирало чорно –білих барв. Я віддавна мав намір емігрувати, розглядав такі країни, які Америка,  Італія чи Данія .  Але знайомі розповіли мені, що тепер є багато фірм, які допомагають бізнес - еміграції в Польщу.» - додав він.

Пан Роман одразу вирішив братись за справу. Разом з братом Сергієм вони звернулись за консультацією до декількох фірм і отримали вичерпну інформацію. Брати вивчали ринок і дегустували вже традиційні десерти міста, щоб зрозуміти в якому напрямку їм йти.

«Я прагнув  віддчути місто і це оточення в якому маю намір будувати своє майбутнє. Чому Краків? Бо фірма яка допомагала будувати бізнес була тут. Крім цього я людина гармонійна, романтична, врівноважена тому Краків для мене став ідеальним містом.» - наголосив кондитер.

Але не все було так просто як видавалось на перший погляд. Мовний бар’єр – це була перша проблема з якою ми стикнулися в Польщі. Крім цього видатки передбачались більші, ніж я планував. Тому більшість ремонтних робіт у майбутній цукерні брати Шевченки виконали власноруч.

«Я приїхав з дуже примітивним рівнем мови і з невеликою сумою грошей. А  мені треба було зробити чудо: зреалізувати свої амбіції і почати власний бізнес. По моїх мірках - це була дуже сильна авантюра, але з часом в мене сформувалось гарне оточення. - зауважив Роман .- Як виявилось, тут  живуть мої випускники кулінарної школи з України і компанія, яка допомогла мігрувати - стала моєю другою сім’єю. Таких безкорисних людей важко знайти»

Зараз в асортименті  Краківської  цукерні понад 15 різних десертів і тістечок. Не усі шедеври є авторськими роботами, але братам Шевченкам вдається робити вдалі поєднання . Зі звичайних речей, зробити десерти преміум класу.

«Я притримуюсь думки,що нічого геніального ми вже не придумаємо, бо все геніальне придумали до нас. – жартує Роман. - Але тим не менше ми можемо зробити геніальні комбінації . Поєднати різні смаки, кольори, інградієнти і зі звичного зробтити унікальне.»

Затишну атмосферу в цукерні підтримує лише чотири особи: два брати і два офіціанти, які теж приїхали з України.

«Я люблю працювати в команді і тому будую цей колектив, бо переконаний, що одна людина не може багато зробити, але колективна робота робить чудеса.» - зазначили брати Шевченко.

У найближчих планах двох українців почастувати гостей вишуканих ресторанів та готелів Польщі десертами  преміум класу.

«Бо наші десерти саме такого рівня. Вони містять натуральну основу і мають вишуканий смак. В Кракові – це перша кондитерська такого рівня.»







Globus W&T
Головна » Статті » Новини сайту
Всього коментарів: 0